kina I trygge hender med norsk guide

HISTORISKE Kina-Program

Bli med til kina - midtens rike

Kjempen i øst har kultur og tradisjoner som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. På denne eventyrlige reisen tar Nyttig-guiden deg med til mange av de mest kjente severdighetene. Turen tar utgangpunkt i hovedstaden Beijing og hjemreisen er fra Xi'an. Endringer/forbedringer i programmet kan forekomme.

  • Velkommen til Beijing
  • Det keiserlige Beijing
  • Den forbudte by
  • Den kinesiske mur
  • Beijings smykkeskrin & besøk på tehus
  • Fantastisk akrobatikkshow
  • Historiske Datong
  • UNESCO-byen Pingyao
  • Lyntog til keiserbyen Xi'an - Terrakottahæren
  • Farvel Kina

velkommen til beijing!

Kinas hovedstad Beijing er et møte med tradisjon, kommunisme og metropol. Arkitektene og byplanleggerne har prøvd å la det moderne gå hånd i hånd med det tradisjonelle. Det har imidlertid ikke forhindret dem fra å tenke nytt og grandiost, som Olympic Green (olympiaparken) og Den forbudte by vitner om.

 

Den himmelske freds plass er Beijings sentrum. Med sine 40 hektar er den blant verdens største plasser, og parader med både Bergens og Stavangers totale innbyggertall ville ikke bydd på plassproblemer!

 

Vi skal også besøke handelsstrøket Dashalan med sine pittoreske smale gater med tradisjonelle butikker, som selger eksotiske varer – alt fra røkelse til silke og te. Her skal vi nyte en skikkelig velkomstmiddag i tradisjonell Beijing-stil.

 

Kinas skreddertradisjoner er gamle og viden kjente. Frister det med en kjole av silke, en dress eller kanskje en kåpe? Det blir muligheter for bestilling av skreddersydde produkter på hotellet en av kveldene.

det keiserlige beijing

Dans, gymnastikk, drage­flyging eller tai chi er alminnelige morgenaktiviteter for lokalbefolkningen. Litt morgen­gymnastikk er den beste måten å bli kvitt den siste resten av jet-lagen og det skal vi få prøve oss på i Himmelens tempel. Det imponerende byggverket er oppført i tre, uten en eneste spiker, en tradisjon vi kjenner igjen fra stavkirkene. Derfor er kanskje en omvisning her ekstra spennende for oss nordmenn…?

 

Vi skal også besøke et silke­utsalg og høre litt om silkens spennende historie. Silke var en en viktig handelsvare i keisertiden, og ble brukt til å holde barbarene i nord i sjakk. De fikk nemlig nyte litt av den kinesiske luksusen gjennom en veldig begrenset og kontrollert silkeeksport.

 

 

den forbudte by

Den forbudte by, keiserpalasset midt i ­Beijings sentrum, må oppleves. Her får du et innblikk i en «by» som er som tatt ut av en annen verden. Det var blant annet beretninger herfra som gjorde at Marco Polo, en av de første europeiske «turistene» i Kina, ble stemp­let som en fantasifull løgner i hjembyen sin Venezia.

 

En tur gjennom Hutong-området gir et innblikk i dagliglivet i denne gamle by­delen. Et stemningsfullt og rolig om­råde som føles som en oase i en ellers travel by.

den kinesiske mur

Selv om det er en myte at Den kinesiske mur kan ses fra månen med det blotte øye, så er det en mektig opplevelse å se den på nært hold. Ta deg en spasertur langs de 3–4 meter brede gangveiene, flankert av kraftige brystvern med skyteskår. Muren skulle beskytte keiserriket mot de skremmende barbarene i nord.

 

Fotmassasje er utrolig populær i Kina, og millioner av store og små salonger finner man i alle landets kriker og kroker. Hva passer seg vel bedre etter en spasertur på Den kinesiske mur enn en avslappende fotmassasje? Mange kinesere har dette som en del av sin vanlige helsepleie. Vi setter bena i deilig blanding av kinesiske urter, og får massert legger og føtter i halvannen time! Flere er i samme rom, og det blir garantert høy stemning. Godt uthvilt avlutter vi kvelden på en restaurant som har spesialisert seg på den berømte delikatessen pekingand.

beijings smykkeskrin & besøk på tehus

Yonghegong er kjent som det vakreste Lama-tempelet utenfor Tibet. Her utfører de tibetanske munkene sine stemningsfulle ritualer. Er vi ekstra heldige får vi kanskje overvære et av dem ved besøket til dette ærverdige byggverket.

 

Det vakre Sommerpalasset har kunstige fjell, kanaler, paviljonger og hus, knyttet sammen med broer og brosteinsbelagte gater. Skulle regndråpene begynne å falle kan du fortsatt nyte parken fra den flotte 728 meter lange utendørskorridoren Changlang.

 

Et innblikk i den rike te-tradisjonen er et must når du er i Kina. Tradisjonell etikette preger de spennende serveringsritualene, og utvalget av typer te og prisklasser er utrolig. Du skal ikke se bort fra at du foretrekker te framfor kaffe etter et besøk på et ekte tehus!

fantastisk akrobatikkshow!

Vi skal selvfølgelig få med oss et fantastisk akrobatikk­show under Kina-oppholdet vårt! Akrobatikk er en over 2000 år gammel kinesisk tradisjon. Dette er fortsatt fantastisk underholdning, og det er ingen tvil om at kineserne er de beste på dette. Det er ikke umulig at du kommer til å sitte med hjertet i halsen.

historiske datong

Det hengende tempel, Xuankongsi, er et fascinerende skue. Store deler av tempelet henger fast i fjellveggen, støttet opp av lange påler. Tempelet har ­prydet fjellsiden siden 500-tallet og vi finner vakre utsmykninger som for eksempel små statuer av Laozi, Buddha og Konfutse.

 

Yungang-hulene er blant de tre største, og mest berømte, med buddhistisk grottekunst i Kina. Det ble hugd ut 252 huler langs en lang fjellvegg på andre halvdel av fire­hundre­tallet og de er dekorert med rundt 51 000 statuer. Det kan vanskelig beskrives med ord, men det er ikke uten grunn at grottene ble et verdig medlem på UNESCOs verdens­arv­liste i 2001.

unescobyen pingyao

Pingyao er som en reise tilbake til det historiske Kina. Selv om moderne tider har begynt å sette sitt preg her også, har den beholdt mye av sin opprinnelige sjarm. Trange smug, godt bevarte bymurer, butikker, templer og hus fra Ming-dynastiet har gjort landsbyen til et yndet reisemål for arkitekter fra hele verden. Bymuren er formet som en skilpadde. I Kina er skilpadden et symbol på et langt liv, så det er kanskje ikke tilfeldig at byen var et viktig handelssenter i over to tusen år?

lyntog til keiserbyen xi'an - terrakottahæren

Kina har det største lyntognettet i verden, og det er også blant de aller sikreste og raskeste. Den 500 km lange turen fra Pingyao til Xi’an er unnagjort på bare 2 timer og 45 minutter, og er både en spennende og behagelig opplevelse.

 

Shaanxi historiske museum er et av de beste i Kina.  Det huser en fantastisk samling av landets kulturskatter, og de velkomponerte utstillingene guider oss gjennom flere tusen år av Kinas storslåtte historie.

 

Xi’an er i dag en veldig moderne og flott by. Mye takket være oppdagelsen av den berømte terrakottahæren, som satte byen på verdenskartet i 1974. Det er estimert at det er over 8000 soldater laget av brent leire. Alle unike, og i full størrelse, i tillegg til hester, vogner og utrustning. Det antas at 700.000 menn jobbet i 37 år for å ferdigstille mausoleet til Qin Shihuang, den første keiseren over et forent Kina.

Farvel kina

I løpet av nesten to uker opplever du eventyrlige kjente, og mindre kjente, steder sammen med Nyttig-guiden og et hyggelig reisefølge. Du kommer til å dra hjem med mange spennende historier til dine kjære etter denne reisen til Midtens rike.

 

Vi sier farvel til Kina den siste kvelden ved å kose oss med en herlig avslutningsmiddag og god stemning.

EN BEHAGELIG OG TRYGG REISE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Kina, og lede de frivillige utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

Alle Nytt & Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

Pakkepris for utfluktene er 9.990,-. Kryss av på bestillingen dersom du vil reservere utfluktspakken allerede nå. Utflukter kan også bestilles senere, enkeltvis eller som pakke.

 

Ønsker du å vite mer om hotellene vi bruker i Kina, kan du lese litt om dem her. Det er også en del praktisk informasjon som kan være greit å vite før avreise, les mer om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

kina I trygge hender med norsk guide
kina I trygge hender med norsk guide
kina I trygge hender med norsk guide